Otkriće Supertalenta
279

Kako je Zeničanka Adna Šestić oduševila region jednim nastupom: Muzički dragulj iz srca Bosne

Piše: E. M.
Devetnaestogodišnja Zeničanka Adna Šestić u hrvatskom Supertalentu impersionirala je žiri koji ju je nagradio zlatnom tipkom poznatijom kao Golden Buzzer i time se plasirala u polufinale ovog velikog takmičenja. U razgovoru za Klix.ba je izjavila kako se impresije još nisu slegle.

Žiri hrvatskog Supertalenta ostao je bez teksta slušajući Zeničanku Adnu Šestić kako izvodi pjesmu Josipe Lisac "O jednoj mladosti" koja, kako kaže, najbolje predstavlja nju i njeni talent.

"Prijava na Supertalent je bila spontana i to sam uradila zbog svojih roditelja koji su mu pružili najveću podršku. Za ovaj show sam se odlučila jer je veoma važno prijaviti se na show kojem odgovara ono što ćete pjevati. Sigurno se moja izvedba ne bi uklopila u 'Zvijezda možeš biti ti' ili neki drugi show, a s druge strane sviđaju mi se ovakvi 'family friendly' sadržaji", kazala je Šestić.

Izvedba Adne Šestić najviše je dirnula Janka Popovića Volarića, ali i Martinu Tomčić, Maju Šuput i Davora Bilmana koji su joj uputili samo riječi hvale nazvavši je divom i kazavši joj da njeno vrijeme tek dolazi.

"Prvo si nas dobila simpatičnošću, onda si dala toj nevjerovatnoj pjesmi stvarno nešto svoje i u emotivnom i u glasovnom smislu. Mene si dirnula i hvala ti! Nevjerovatna skromnost i pristojnost, baš si nas kupila, ja mislim da ćeš ti pobijediti!", bio je komentar Popovića Volarića.

Šestić u nastavku razgovora za Klix.ba ističe kako je bilo treme, ali da nije bila paralizirajuća. Kada je dobila "Golden Buzzer" nije bila ni svjesna šta to znači.

"Nisam ni znala šta je taj 'Golden Buzzer' dok sve nije prošlo i dok snimak nije izašao. Tek sada uviđam značaj toga kada mi se ljudi javljaju, komentarišu i čestitaju na uspjehu. Ovo su bile neočekivano pozitivne impresije. Kada sam pogledala snimak, vidjela sam kako je to sve izgledalo. Prijatelji su me iznenadili pozitivnim reakcijama i zaista sam još uvijek pod impresijama od svega", dodaje Šestić.

U nastavku razgovora je istakla kako je već sada vrijeme da se priprema za polufinale takmičenja s obzirom na to da je ljestvicu podigla visoko već svojim prvim nastupom.

Adna Šestić je učenica nastavnice Larise Buro iz Srednje muzičke škole u Zenici, koja je ujedno i nastavnica Neire Muhić, Zeničanke koja je u Rusiji osvojila Grand Prix na svjetskom takmičenju u solo pjevanju.

"Neira Muhić i ja smo različite. Ona je genijalna za ono u čemu smo se obrazovali, u opernom pjevanju, a ja sam nešto sasvim drugačije, ali naše različitosti su njegovane tako da nisu preoblikovane i to je veliki uspjeh", zaključila je Šestić.

Na kraju razgovora je istakla da će za daljnji uspjeh biti potrebno odricanje, ali da još uvijek živi normalnim životom gdje je prioritet Elektrotehnički fakultet u Sarajevu.