Malo "drugačiji" tekst
0

Kako izgleda kad Balkanci pjevaju na engleskom: Jeste li čuli kako zvuči Pink Floyd na harmonici?

N. O.
Screenshot/TikTok
Screenshot/TikTok
Ukoliko posjedujete profil na TikToku posljednjih dana bilo je nemoguće, a da na naslovnoj stranici ne vidite bar jedan od snimaka harmonikaša Stevana Nikolića koji je zapjevao hitove na engleskom.

Naime, radi se o starom prilogu s Radio Televizije Crne Gore na kojem je Stevan izveo pjesme "Another Brick in the Wall" Pink Floyda te "Darlin'" Frankieja Millera. Njegova "verzija teksta" odnosno izgovor riječi na engleskom jeziku osvojila je korisnike TikToka, a snimci su mnoge nasmijali.

"Jedan hit, kako sam pis'o - tako sam ga prepis'o. Od Pink Floyda", govori Nikolić prije nego počne pjevati uz pratnju harmonike.

@highlander986 Pink Floyd-Another brick in the wall #fy #fyp #fypシ #viral #shorts #shortstory #capcut #foryou #foryoupage #tiktok #balkan #balkantiktok #balkanfyp #balkanhumor #humor #xyzbca #muzika #music #pinkfloyd #anotherbrickinthewall #highlander986 #viraltiktok #viralvideo ♬ Another Brick in the Wall, Pt. 2 - Pink Floyd

Djeluje da je stari snimak oduševio mnoge na mrežama te snimci broje milione pregleda, a hashtag "darlingtrilifrili" što je interpretacija teksta pjesme "Darlin'" je sve popularniji.

Stevan je iskoristio ovu novostečenu popularnost na mrežama te je otvorio i profil na TikToku, a sudeći po snimcima koje objavljuje njegova verzija Pink Floyda je tražena gdje god se pojavi.

@macedonian92 When a balkan sings english songs#macedonia🇲🇰 #yugoslavia🇷🇸🇧🇦🇲🇪🇲🇰🇭🇷 #macedoniantiktok #balkan #fyp #balkanmusic #musicvideo #music ♬ original sound - Macedonian92

"Kako zvuči kad Balkanci pjevaju na engleskom", navedeno je uz jedan od Stevanovih videa na mreži koji broji četiri miliona pregleda.

Dok mnogi ne prestaju pjevušiti "trili frili" verziju teksta, uslijedile su brojne reakcije: "raj za moje uši", "perfektan engleski", "bolje od originala", "konačno engleski koji razumijem", pisali su.