Muzika
0

Kako bi izbjegao optužbu Jackson platio dva miliona dolara

NINA
Pop-zvijezda Michael Jackson navodno je platio dva miliona dolara kako bi izbjegao optužbu za napastovanje djeteta, objavila je televizijska kuća NBC prenoseći izjavu bivšeg šerifa okruga Santa Barbara Jima Thomsona.

Thomson tvrdi da je Jackson 1990. taj iznos isplatio porodici 12-godišnjeg sina jednog od zaposlenika na njegovom ranču Neverland u južnoj Kaliforniji.

U emisiji Dateline NBC Thomson je rekao kako je njegov ured za te optužbe saznao 1993. kada su istraživali navode drugog dječaka, kojem je Jackson navodno platio 15 do 20 miliona dolara kako bi izbjegao optužbe za koje je smatrao da bi mu mogle naštetiti karijeri.

Dodao je i kako je uvijek vjerovao da se radi od barem osam do deset dječaka, ali tokom razgovora s njima većina ih je rekla kako su provodili vrijeme s Jacksonom u njegovoj spavaćoj sobi, ali kako se nikad ništa nije dogodilo, a neka djeca uopće nisu htjela razgovarati o tome.

Thomas tvrdi da je dječak, kojem je Jackson navodno platio dva miliona dolara, kazao da ga je pjevač ''milovao preko odjeće'', što se može uzeti kao osnova za prekršajnu prijavu, no da optužba nikada nije podignuta.