Pogledajte fotografije
24

Kako bi danas izgledale legendarne muzičke zvijezde koje su nas prerano napustile

I. S.
Kurt Cobain (Foto: Alper Yesiltas)
Kurt Cobain (Foto: Alper Yesiltas)
Umjetnik Alper Yesiltas je uz pomoć AI (Artificial Inteligence) tehnologije prikazao kako bi danas izgledala velike muzičke zvijezde koje su nas prerano napustile.

"Naziv ove serije fotografija je 'As If Nothing Happened' ('Kao da se ništa nije dogodilo'). AI tehnologija mi je pomogla da shvatim da sve što zamislim mogu pretvoriti u realnost. Želio sam da ponovo 'vidim' neke od umjetnika koji su meni dragi i tako je nastao ovaj projekt", naveo je Yesiltas.

Neki od ljudi koji su prikazani na fotografijama su: Kurt Cobain, Freddie Mercury, Janis Joplin, Jimi Hendrix, John Lennon, Elvis Presley, 2Pac.

Pojedini su "pripadali" tzv. Klubu 27. Ovaj pojam obuhvata talentovane pojedince koji su preminuli u 27. godini. Među njima su Kurt, Janis, Jimi...

Yesiltas je također objavio kako zamišlja da bi princeza Diana izgledala da je još uvijek živa. Međutim, reakcije na ovu fotografiju nisu bile pozitivne.

"Mislim da bi izgledala mnogo bolje", napisala je jedna korisnica Instagrama.

"Velika greška. Princeza Diana bi imala 61 godinu i njeno lice ne bi bilo ovako naborano", također je jedan od komentara.