Koncert za Dimitrija
111

Kakanjski dani: Emir & Frozen Camels uprkos kiši priredili odličan koncert za Kakanjce

Piše: E. M.
Detalj s koncerta u Kaknju (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: E. M./Klix.ba)
Emir & Frozen Camels večeras su na glavnoj šetnici u Kaknju u sklopu manifestacije Kakanjski dani uprkos kiši za sve posjetioce priredili spektakularan koncert na kojem su izveli svoje najpoznatije pjesme.

Ovo je bio prvi koncert od tri velika najavljena na manifestaciji Kakanjski dani koja se tradicionalno već nekoliko dana održava u Kaknju. Iako vremenske prilike nisu bile najbolje, glavna ulica u Kakanju bila je ispunjena šetačima i posjetiocima koji su uživali u svirci predgrupe iz Kaknja InfraRed te Emira Bukovice i njegovog benda Frozen Camels.

U izjavi za Klix.ba Emir je prije početka koncerta kazao da se raduje što je ponovo u Kaknju, po treći put te da sve posjetioce očekuje više od sat vremena najkvalitetnijeg rock'n'rolla.

"Večeras ćemo svirati naš standardni repertoar, odnosno, ono što budemo svirali u Kakanju svirat ćemo narednih dana i u Splitu, Slavonskom Brodu, Mostaru... Ovog ljeta bend ima pune ruke posla, a odlučili smo se na jednu stvar koju sam dugo vremena čekao, a to je da sviramo po manjim bh. gradovima", kazao je Emir.

Dodao je da prava publika dolazi iz manjih gradova te da su u Srebreniku oborili rekord kluba. Iako ih u medijima nema toliko često, kazao je da bend ipak svira, što je najbitnije.

"Dugo se bavim ovim i jasno mi je da je, bez obzira na broj ljudi, najbitnije da bend da 120 posto od sebe. Da li će biti 100.000 ljudi ili samo pet posjetilaca, mi moramo dati od sebe maksimum i svirati kao za 100.000. Tako bend opstaje i mi ćemo dati sve od sebe", zaključio je Emir.

Na večerašnjem repertoaru grupa Emir & Frozen Camels odsvirali su: "To nisam ja", "San", "Alina", "Znam", "Ters Bosanka", a pjesmu "Ulica" i cijeli koncert posvetio je 14-godišnjaku Dimitriju iz Drvara koji je poginuo uslijed strujnog udara dok je svirao električnu gitaru.

"Koncert ću posvetiti Dimitriju i molim vas da aplauzom pozdravimo malog koji je samo htio da svira. Mali, ovo je pjesma za tebe. To se moglo desiti svima nama, svi smo imali bezvezne gitare na početku. Nisi zaslužio da odeš", poručio je Emir.

Program Kakanjskih dana nastavlja se već sutra koncertom grupe Lapsus, a dva dana poslije za Kakanjce će svirat njihov sugrađanin Amar Jašarspahić Gile.