Muzika
26

K'o nekad u osam: U Studiju 1 večer posvećena Kemalu Montenu

Klix.ba
Plesna Akademija Romantik i Studio 1 u okviru večeri "K'o nekad u osam" obilježavaju godišnjicu odlaska našeg velikog kompozitora i čovjeka Kemala Montena.

U sklopu druženja koje redovno održavaju Plesna Akademija Romantik i Studio 1 svakih petnaest dana, a pod nazivom "K'o nekad u osam", organizatori su odlučili da večer koje će biti održano u petak 22. januara 2016. sa početkom u osam sati bude posvećeno godišnjici smrti velikog kompozitora, tekstopisca i pjevača Kemala Montena.

Kako organizatori ističu, ovo nikako neće biti veče nostalgije i tuge već radosti što imamo pjesme čovjeka uz koje su se generacije voljele.

"Ovo je večer u kojoj ćemo se podsjetit kako smo nekad plesali sentiše i uživali slušajući i šapučući uz 'Dušo moja' i mnoge druge stihove koje nam je ostavio naš Kemica. Osim podsjećanja na njegove pjesme svi koji budu došli u petak na druženje moći će i pjevati Kemicine pjesme uz popularne karaoke, plesati i uz zvuke nekih drugih izvođača koje smo rado slušali, ali i zaplesati sirtaki, valcer ili samo provesti jednu prijatnu večer u izuzetnom ambijentu koji pruža Studio 1", navode organizatori.

Kemal Monteno je preminuo 21. januara prošle godine u 67. godini života u zagrebačkoj bolnici Rebro.