Silver and Smoke
83

Južnoamerički majstor Javier Portilla večeras nastupa u Sarajevu

Klix.ba
Prije nastupa Burning Mana u sarajevskom klubu Silver and Smoke, atmosferu će do ranih jutarnjih sati držati vrelom Javier Portilla, poznato ime ljubiteljima klupske scene u Sarajevu.

Južnoamerički majstor deep žanra elektronske muzike iskustvo je stjecao kroz nastupe sa velikanima poput Hernana Cattanea i Fatboy Slima, a njegov zvuk mogao se osjetiti u vodećim underground klubovima ali i velikim svjetskim festivalima.

Javier Portilla uvijek ima jedan moto - dobra zabava! Njegovu muziku opisuju kao sofisticirani groove sa karakterističnim dubokim vibracijama, hipnotičkim sekvencama. Ova formula od publike je primljena fantastično pa je Javiera Portilla garant odlične zabave. Osim za DJ pultom, Javier dosta vremena provodi i u studiju što je rezultiralo saradnjom sa labelima poput Global Underground, Armada music a posebno je posvećen vlastitom labelu Moonchild.

Za sebe kaže da je sanjar, nomad i da mu se "sve vrti oko ljubavi i strasti". Za klix.ba govorio je o nastupu u Sarajevu: "Nemam pojma šta očekivati, a upravo taj aspekt najviše volim. Moj prijatelj Forniva mi je odao da je klub posebno intiman, a to me još više raduje. Znam da ćemo se odlično zabaviti" izjavio je ovaj karizmatiči DJ.

Zabava počinje od 23 sata, a sve informacije dostupne su i na Facebooku.