|

Južna Koreja: Nema neuobičajenih vojnih aktivnosti na sjeveru

Južna Koreja: Nema neuobičajenih vojnih aktivnosti na sjeveru
0
F
FENA
9.10.2006. u 11:22
0
komentara
0

dijeljenja
Južna Koreja: Nema neuobičajenih vojnih aktivnosti na sjeveru
Nije bilo nikakvih neuobičajenih znakova vojnih aktivnosti u Sjevernoj Koreji nakon što je objavila da je prvi put testirala nuklearnu bombu, saopćila je u ponedjeljak Južna Koreja.
Ranije je Jug saopćio kako je stavio svoju vojsku u stanje povišene pripravnosti i pojačao je napore na utvrđivanju toga da li je bilo ikakvog radioaktivnog zračenja od probe.

"Nikakvi posebni pokreti nisu uočeni kod sjevernokorejske vojske, kako na frontu tako i u pozadini", navodi južnokorejsko ministarstvo odbrane u saopćenju, javio je AP.

Ministarstvo je saopćilo kako pomno nadzire komunističku zemlju radi uočavanja bilo kakvih znakova provokacija.

"Južna Koreja i SAD zadržali su zajedničku spremnost u okviru sistema zajedničkog kriznog štaba. Kao dio naših napora na snaženju nadzora i spremnosti, povećali smo patrole u blizini granice, a svim zapovjednicima vojnih jedinica naređeno je da ostanu na položajima", navodi se u saopćenju.

Ministarstvo je također saopćilo kako je pojačalo napore da ustanovi da li je bilo ikakvog radioaktivnog zračenja od probe.

Ministar odbrane Yoon Kwang-ung u utorak će održati sastanak s visokim vojnim zapovjednicima kako bi procijenili situaciju i raspravljali o planu akcije, navodi ministarstvo.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.