Zvijezda se vraća
18

Justin Timberlake objavio novu pjesmu "Filthy" i futuristički videospot

Klix.ba
Justin Timberlake objavio je svoju novu dugoočekivanu pjesmu pod nazivom "Filthy" za koju je snimio i zanimljiv futuristički videospot.

Pop i R&B zvijezda u videospotu, pod rediteljskom palicom Marka Romaneka, otkriva publici svoje napredno robotsko stvorenje. Iako to pjevač nije potvrdio, mnogi su procijenili kako je Timberlake u spotu maskiran u preminulog tvorca tehno kompanije Apple, Stevea Jobsa.

Dok njegov robot izvodi koreografiju na bini s još nekoliko plesačica, Timberlake poručuje da će "mrzitelji reći da je lažan".

"Filthy" je prvi singl s nadolazećeg petog albuma dobitnika Grammyja pod nazivom "Man od the Woods". Funky djelo je napisao i procudirao sam Timberlake uz pomoć Jamesa Fauntleroyja i Larrencea Dopsona. Njegov kompletan album sa 16 novih pjesama bit će objavljen 12. februara, a već je dostupan za narudžbe.

Do zvaničnog predstavljanja albuma, Timberlake planira predstaviti tri pjesme i videospota. Pjevač je ranije otkrio da će svaki spot imati svoj individualni stil.

Gosti na Justinovom albumu su Chris Stapleton i Alicia Keys. On je izjavio kako je album inspirisan njegovim sinom, suprugom i porodicom.