Kanađanin broj 1
20

Justin Bieber prestigao Celine Dion i Bryana Adamsa na Billboardovoj listi

Klix.ba
Justin Bieber (Foto: EPA)
Justin Bieber (Foto: EPA)
Justin Bieber je prestigao Celine Dion i Bryana Adamsa na Billboardovoj listi najpoznatijih kanadskih muzičara. Mladi Kanađanin tako je doživio da sa 23 godine ispod sebe ostavi njegove legendarne starije kolege.

Biber je sada broj jedan kada su u pitanju pjevači iz Kanade. Poslije njega na listi su Bryan Adams, Celine Dion, Drake, Nelly Furtado te The Weeknd.

Zanimljivo je kako se Bieber, prema pisanju Billboarda, na vrh ljestvice Hot 100 popeo zahvaljujući obrade novog hita "Despacito" na kojem su zajedno radili Luis Fonsi i Daddy Yankee. Međutim, najveća tajna njegovog uspjeha je u velikom broju hitova koje je postigao u kratkom vremenskom periodu.

Billboard Hot 100 je lista najpopularnijih singlova u Americi koja nastaje na osnovu broja prodanih singlova u kombinaciji sa puštanjem pjesama na radijskim stanicama.

Adams je dugo vodio na Billboardovoj ljestvici zahvaljujući njegovom hitu "Everything I Do", a poslije njega i Celine Dion sa bezvremenskom baladom "My heart will go on".

Pjesma "Despacito" trenutno vodi na Billboardovoj listi Hot 100 na području cijele Amerike, a poslije nje su na drugoj poziciji "That's what I like" od Brune Marsa te na trećoj "I'm the one" od DJ Khaleda u kojoj ponovo pjeva Bieber.