Muzika
0

Justin Bieber na dodjeli MTV EMA nagrada u Milanu

Klix.ba
Iznenađenjima na 2015 MTV EMA nema kraja - impozantnom spisku izvođača pridružit će se i Justin Bieber.

Justin Bieber je na svojim profilima na društvenim mrežama objavio da se vraća na EMA pozornicu u velikom stilu, a ovaj nastup će biti savršeno zagrijavanje pred izlazak novog Justinovog albuma "Purpose" zakazanog za 13. novembar.

"Jako sam uzbuđen što ću nastupiti i podijeliti novi materijal sa mojim fanovima širom svijeta. MTV EMA dodjela je uvijek ludnica! Drago mi je što se vraćam, bit će zabavno...", kazao je Justin Bieber.

Justin će nastupiti uz već najavljene izvođače među kojima su Pharrell Williams, Ed Sheeran & Rudimental, Ellie Goulding, Jason Derulo, Twenty One Pilots, Martin Garrix, Afrojack, Tori Kelly, James Bay, Jess Glynne, Macklemore & Ryan Lewis i Andrea Bocelli.

Dodjela MTV evropskih muzičkih nagrada prenosit će se uživo iz Mediolanum Forum dvorane u Milanu u nedjelju, 25. oktobra. Crveni tepih počinje u 20:00, dok je ceremonija dodjele na MTV programu od 21:00. Voditelji dodjele bit će Ed Sheeran i manekenka Ruby Rose.

Među prezenterima nagrada naći će se Charli XCX, britanski reper Tinie Tempah i manekenka Hailey Baldwin. Ranije najavljeni prezenteri su producent Mark Ronson, glumice Ashley Benson i Shay Mitchell, ženski bend Fifth Harmony i holandski DJ i producent Martin Garrix.

Daniel Kajmakoski je ovogodišnji dobitnik prestižne MTV Best Adria Act nagrade i trenutno se takmiči za zvanje najboljeg evropskog MTV izvođača koji će biti izabran 25. oktobra, na 2015 MTV EMA dodjeli u Milanu.