Ex Yu zvijezde
35

Jubilarno izdanje povodom 40. godišnjice benda Rokeri s Moravu

Klix.ba
Od danas je u prodaji jubilarno izdanje povodom 40 godina diskografske karijere Rokera s Moravu, jednog od najpopularnijih sastava osamdesetih godina u bivšoj državi.

Rokeri s Moravu su održali više od 2.000 koncerata diljem nekadašnje države, ispunili najveće dvorane, a nastupali su i u Engleskoj, Švedskoj, Holandiji, Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji, Rumuniji, Francuskoj, Kanadi, Australiji i Americi.

Na dvostrukoj kompilaciji nalazi se 40 pjesama. Osim hitova, na albumu se nalaze i manje poznate pjesme, ali i neke nove verzije pjesama obogaćene i govornim skečevima. Nasuprot šaljivom tonu pjesama, u knjižici se nalaze ozbiljni komentari proslavljenih pjesnika Pere Zubca i Duška Trifunovića te sociologa Ratka Božovića.

Knjižica je obogaćena i nekim, dosad neviđenim fotografijama, a kompletno uredništvo i likovno oblikovanje albuma djelo je samog Borisa Bizetića. On je idejni tvorac, kompozitor, tekstopisac i aranžer svih pjesama, a osmislio je i scenski izgled Rokera s Moravu te grafički dizajn omota svih diskografskih izdanja.

"S brkovi, šajkaču i s dva padeža, udario je šamar Vukovom književnom jeziku i našim Rokerima (zvec, zvec, jes, aj krk, big biznis), kojim je prekrio godine od '77. do '91. Hvala ti Borise. Ti kao da si izašao iz moga stiha 'čovek koji se razume u šale, jedini može da shvati ideale'", zapisao je pjesnik Duško Trifunović o Rokerima s Moravu.