Muzika
0

Joss Stone osvaja muzičke ljestvice

Sarajevo-x.com
Treći album britanske pjevačice Joss Stone dostigao je drugo mjesto na Billboardovoj muzičkoj ljestvici. Album "Introducing Joss Stone" ostvario je najbolji debi britanskih umjetnica uopće u historiji američkih muzičkih ljestvica, ističe magazine "Music Week".

Iz Billboarda su izjavili da je prodato 118.000 primjeraka albuma Joss Stone u prvoj sedmici - samo 11.000 kopija manje od prvoplasiranog albuma grupe "Modest Mouse".

Druga uspješna britanska zvijezda u SAD-u je i Amy Wienehouse koja je na desetom mjestu Billboardove muzičke ljestvice, zatim Corinne Bailey Rae na 22. i Lily Allen na 41. mjestu.

Iako je uspješna u SAD-u, novi album pjevačice Joss Stone u njenoj domovini bio je samo na 12. mjestu prije pada na 24. poziciju tamošnje muzičke ljestvice.

Karijera ove devetnaestogodišnje pjevačice krenula je naprijed pošto je osvojila BBC-jevo takmičenje talenata kada je imala samo 14 godina. Kasnije je privukla pažnju američkog producenta Stevea Greenberga, a njen debitantski album prodao se u 500.000 primjeraka samo u SAD-u.