Shapeshifters u Domu mladih
0

VIDEO / Još tri dana do house događaja godine u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Još samo tri dana ostala su do početka najvećeg house događaja godine - koncerta Shapeshiftersa 25. decembra u sarajevskom Domu mladih. Ulaznice se do četvrtka mogu kupiti po cijeni od 25 KM, nakon čega će koštati 30 KM.

Organizatori upozoravaju da je ostao mali broj "limited edition" ulaznica, koje omogućavaju ulaz na Shapeshifterse i na Freemasonse 29. januara 2010. godine. Te ulaznice se mogu naći po cijeni od 40 KM, čime možete uštedjeti 10 KM.

"Full Moon Party" počinje u petak u 22 sata, pod pokroviteljstvom Walter Wolfa, sa trenutno najtraženijim DJ dvojcem na svijetu, a atmosferu će zagrijati DJ Aljosha iz Sarajeva i E-Base iz Zagreba.

Bend The Shapeshifters čine Max Reich i Simon Marlin, dvojac koji stoji iza klupskih hitova poput "Lola's Theme", "Back To Basics", "Incredible" i "Sensitivity". Premda su na sceni relativno kratko - od 2003. godine, kada je njihov hit "Lola's Theme" osvojio sva prestižna mjesta na svjetskim klupskim i radijskim top listama, The Shapeshifters su danas najtraženiji DJ duo.

Na svom posljednjem albumu "In The House" ugostili su brojne prijatelje sa scene s kojima su složili trostruki album. Uz jazzy poigravanje Freemasonsa, te gostovanje američke vokalistice Barbare Tucker, na CD-ovima su svoje nove remikse predstavili Bob Sinclair, Axwell, Funkerman i Dirty South. Na ovoj kompilaciji The Shapeshifters je rearanžirao i neke starije brojeve poput "Lola's Theme", "Bad Habit" i "Hideaway".