Još jedan nezaboravan koncert sarajevske miljenice Goce Tržan

S
Sarajevo-x.com
25.2.2012. u 10:08
0
30
Još jedan nezaboravan koncert sarajevske miljenice Goce Tržan
0
1/5 Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
2/5 Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
3/5 Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
4/5 Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
5/5 Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
Goca Tržan, majstorica dobre energije i garant odlične svirke bila je ponovno sarajevska gošća. Sinoć je u Coloseum Clubu održala još jedan nezaboravan koncert.
Karijeru je započela još u studentskim danima. Atipično za ostatak aktuelne muzičke scene, Goca je prve nastupe imala u amaterskoj pozorišnoj predstavi "Ero s onoga svijeta" na sceni pozorišta "Đuro Salaj".

Prva muzička grupa s kojom je nastupala još 1994. je beogradska Distorzija. Na snimanju predstave kultnog mjuzikla "Kosa" upoznala je buduće kolege, Mirka Vukomanovića i Gorana Stefanovića, tada producente grupe Tapiri, koji Gocu Tržan pozivaju da im se pridruži kao vokal.

U tom je periodu zajedno s Ivanom Pavlović pjevala prateće vokale i njen je glas skoro od prve note osvojio tadašnjeg menadžera grupe, Ganeta Pecikozu, što je dovelo do nastanka grupe Tap 011, u kojem je ostala neko vrijeme prije samostalne karijere.

Nakon odlaska iz grupe izdala je prvi samostalni album 1999. godine, pod naslovom "U niskom letu". Kritike su već tada bile nepodijeljene i svi su se složili u jednom: muzička scena je tog trenutka dobila pjevačicu očaravajućeg glasa i neodoljive energije. Njene pjesme su se našle u vrhu top liste pop muzike cijelog regiona, a tu – dakle na vrhu, Goca se zadržala i do danas. Njena energija je u međuvremenu dobila finiju patinu, a pjesme Goce Tržan postale nezaobilazne na play-listama muzike za dobro raspoloženje. Po svemu sudeći, tako će još dugo i ostati.

Nakon što je koncert zakazan za 11. februar otkazan zbog vremenskih neprilika, Sarajlije su napokon imale priliku uživati u obilju dobre energije svojstvenom svim koncertima miljenice sarajevske publike, Goce Tržan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (30)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: