Muzika
50

Još 10 dana do koncerta Vaya Con Dios u Sarajevu

FENA
Spektakularnim nastupom u beogradskoj "Kombank Areni" u subotu 12. oktobra legendarna grupa Vaya Con Dios oprostila se od publike u Srbiji, te započela oproštajnu mini-turneju po našoj regiji.

"Javilo nam se nekoliko ljudi iz Beograda prepunih pozitivnih utisaka, a jedna djevojka nas je zvala sa molbom da za nju i njenog momka sačuvamo dvije ulaznice, jer bi oni ponovo da dožive emocije koje su doživjeli u Areni", naglašava Nedžad Podžić - Poćko, izvršni producent koncerta grupe Vaya Con Dios, koji će biti održan u dvorani Zetra u Sarajevu, u subotu 26. oktobra sa početkom u 21.00 sat.

Sarajevski nastup bit će održan nakon oproštajnog koncerta Vaya Con Dios u Zagrebu, koji će se desiti u KC Dražen Petrović.

"Prosječna cijena ulaznice u Zagrebu je oko 70 KM, dok su karte za sarajevski koncert u prosjeku skoro duplo jeftinije", naglašava Podžić i dodaje kako to nije zbog toga što će u Sarajevu nastupiti neki lošiji ili jeftiniji bend, ili zbog toga što su troškovi organizacije sarajevskog koncerta znatno niži.

"Honorar izvođača, najam tehničke podrške, pa čak i iznajmljivanje dvorane mi plaćamo gotovo isto koliko i organizatori koncerata u Beogradu i Zagrebu. Jedina razlika je to što su nama u pomoć pritekli sponzori, bez kojih, zaista, ne bismo uspjeli organizirati koncert u sklopu oproštajne turneje Vaya Con Dios. Bez podrške Fabrike duhana Sarajevo i BH Telecoma bili bismo prinuđeni staviti mnogo veću cijenu ulaznica, a onda bi bilo pitanje da li naša publika sebi uopće može priuštiti tu zabavu", ističe Podžić.

Ulaznice za oproštajni, sarajevski koncert grupe Vaya Con Dios, koji će biti održan u dvorani Zetra u Sarajevu 26. oktobra sa početkom u 21.00 sat, mogu se kupiti putem web sajta www.vayacondios.ba, na kojem je, putem Raiffeisen bank E-Pay servisa, omogućeno plaćanje ulaznica putem kreditnih kartica.

Također, ulaznice se mogu kupiti i na prodajnim mjestima u Sarajevu - biletarnica Bosanskog kulturnog centra, ispred Sarajevske Tržnice, na Platou Skenderija i u Agenciji Centrotrans (Ferhadija 16), Tuzli - Agencija Transturist, Zenici - Agencija Centrotrans, Mostaru - Agencija Autoprevoz i Banja Luci - Agencija Neobas.