Muzika
23

Joksimović, Huljić, Savić i Kovač u žiriju X Factor Adria

Klix.ba
U Beogradu je sinoć predstavljen žiri najpopularnijeg pjevačkog show programa u regionu X Factor Adria. U ulozi sudija ovoga proljeća u čak pet zemalja gledat ćemo regionalne zvijezde: Željka Joksimovića, Tončija Huljića, Massima Savića i Aleksandru Kovač.

Domaćini projekta bit će popularni glumac iz Srbije Aleksandar Radojčić i iskusna Antonija Blaće iz Hrvatske. I ove godine kao voditeljicu u backstageu publika će gledati šarmantnu Snežanu Velkov iz Makedonije.

"Pozdravljam vas u ime cijelog tima koji će ove godine realizirati najveći muzički show ikada viđen na ovim prostorima: produkcije Connect live Media i svih emitera Prve srpske televizije, RTL-a Hrvatska, Sitel televizije iz Makedonije, Prve TV iz Crne Gore, RTRS-a i Federalne TV. Pet zemalja regiona povezat će pjesma, talent i vrhunska zabava u najpopularnijem pjevačkom formatu na svijetu!", rekla je Blaće, dok je njen kolega Radojčić naglasio: "Drago mi je što ću biti dio voditeljskog tima regionalnog projekta kakav je X Factor Adria. Ova uloga predstavlja veliki izazov u mojoj karijeri!".

Aleksandar je potom najavio i šarmantnu voditeljicu iz Makedonije Snežanu Velkov koja je pozdravila sve prisutne i rekla: "Drago mi je što sam ponovo dio uticajnog brenda kakav je X Factor, vjerujem da ćemo i ove godine biti najpopularniji show u cijelom regionu! Jedva čekam da počnemo sa snimanjem, da čujemo nove kandidate i vidimo žiri u njihovoj zahtjevnoj i nimalo lakoj ulozi".

Voditeljski par je zatim predstavio četveročlani žiri koji pred sobom ima težak zadatak – da pronađe najbolje kandidate sa faktorom X! I dok se jedan od najboljih muzičkih producenata i kompozitora cijelog regiona, Tonči Huljić, našalio rekavši da je on "pjevač amater", otkrio je kakav će biti kao član žirija.

"Neću biti strog nego tačno onakav kakav jesam i jedva čekam pronaći taj nebrušeni dijamant", otkrio je Tonči.

Umjetnik posebnog senzibiliteta, Massimo Savić, rekao je kako se nada da će ovo biti jedno lijepo muzičko putovanje.

"Mislim da je X Factor jedno od najvećih takmičenja i znatiželjan sam vidjeti postoji li osoba koja ima ono nešto s čime će plijeniti na bini. Drago mi je što smo svi u žiriju različiti, pa ćemo moći prenijeti širok spektar znanja na kandidate", rekao je Massimo.

Aleksandra Kovač, proslavljena kantautorka, nagrađivana kompozitorka filmske i primijenjene muzike i magistrica nauke iz oblasti filmske kompozicije Edinburg univerziteta je izjavila: "Očekujem puno talentiranih ljudi, posebno se radujem mentorskoj ulozi i radu sa kanidatima. Veoma sam uzbuđena što ću biti dio žirija ove sezone!"

Četvrti član žirija, Željko Joksimović, nije mogao prisustvovati konferenciji, ali je prenio pozdrave svim prisutnima, a potom poručio: "Moram da priznam da mi je drago što sam dobio poziv da ponovo budem u žiriju X Factora. Jedan od razloga zašto sam prihvatio je činjenica da je projekt ove godine regionalni i da su žiriju osobe čiji rad veoma cijenim. Radujem se što ću opet sretati talentovane mlade ljude jer mi se dopao rad sa njima. Trudit ću se da im pomognem svojim savjetima i iskustvom da se usavrše tokom svih faza takmičenja, a iznad svega bih volio da pobjednik ove sezone dobije onakvu priliku kakvu zaslužuje uzimajući u obzir prestiž ovog formata u svijetu".

Da podsjetimo, na predaudicije za X Factor Adria se ukupno prijavilo 12.000 kandidata iz cijelog regiona. Stručna komisija obišla je Skoplje, Podgoricu, Split, Zagreb, Sarajevo, Banju Luku, Novi Sad i Beograd, a kvalitet takmičara je prevazišao očekivanja produkcije. Sljedeća faza takmičenja su nastupi najboljih sa predaudicija pred četveročlanim žirijem i publikom, saopćeno je iz RTVFBiH.