"Surefire"
252

John Legend novu pjesmu posvetio ljubavi, najmoćnijoj sili u svemiru

Klix.ba
Da ljubav ne poznaje geografske ni bilo koje druge granice pokazao je sjajni američki muzičar John Legend u novom spotu za pjesmu "Surefire".

Video u režiji Colea Wileyja prati mladi par različitih rasa, Roberta i Jamilu, dok se bore protiv predrasuda i običaja koji bi mogli da ih rastave.

Nakon konflikta sa Jamilinim ocem koji se ne slaže sa njihovom vezom, Roberto biva deportovan u Meksiko. Ipak, odvažna Jamila odlučuje se da stopira ka jugu i pronađe svog dečka kod kuće sa njegovom majkom.

"Možda ne znam mnogo, ali znam da smo pouzdani", pjeva Legend u baladi.

Režiser Wiley poručio je da je video uradio kao dokaz vječne vjere kako je ljubav najmoćnija sila u svemiru, ali i kao reakciju na rasprostranjenu antiimigrantsku i rasističku retoriku koja prožima američku kulturu u 2017. godini.

"Ljudska civilizacija doživljava nevjerovatne trenutke. U stanju smo da učinimo više dobra nego ikada prije, ali smo i dalje preplavljeni sa bezbroj sistemskih propusta koji nastaju zbog našeg stalnog nedostatka empatije. To je razlog zašto se Jamila i Roberto iz spota za 'Surefire' susreću sa velikim brojem prepreka ukorijenjenih u trenutnom stanju u kojem se Amerika nalazi. Strah od imigracije, vjerski fanatizam i mnogi drugi oblici predrasuda zagađuju naš kulturni pejzaž svakodnevno", poručio je režiser.

"Surefire" je pjesma sa Johnovog nedavno objavljenog petog albuma "Darkness and Light".