Oproštajna turneja
116

Joan Baez održala emotivan koncert u voljenom Sarajevu

Piše: El. Lj.
(Foto: D. S./Klix.ba)
Jedna od najpoznatijih američkih kantautorica Joan Baez je u sklopu svoje oproštajne turneje "Fare Thee Well" održala emotivan koncert u do posljednjeg mjesta ispunjenom BKC-u.

"Zaista je posebno ponovo biti u Sarajevu", rekla je Joan na početku koncerta, a publika ju je pozdravila aplauzom.

U svojoj bogatoj muzičkoj karijeri objavila je više od 30 albuma, a za ovaj set izabrala je obrade i pjesme autora koji su za nju značajni. Koncert je počela pjesmom "There But For Fortune", a nakon toga su se redali hitovi kao što su "It's All Over Now, Baby Blue", "Diamonds and Rust", "Me and Bobby McGee", “President Said Amazing Grace” i "Another World".

Najemotivniji dio njenog dvosatnog nastupa bio je tokom izvođenja pjesme Kemala Montena “Sarajevo, ljubavi moja” koju je publika pjevala uglas s Joan.

Nakon što ju je publika vratila na bis, Joan je otpjevala pjesme “Donna, donna, donna” i “Imagine”.

U Sarajevu boravi treći put. Prvi je put glavni grad BiH posjetila u aprilu 1993. godine, tokom opsade Sarajeva, kada je u dvorani Kina Imperijal održala humanitarni koncert u znak podrške Sarajlijama. Bila je prva velika zvijezda koja je posjetila opkoljeno Sarajevo. Drugi put je u Sarajevu nastupila 2008. godine.

U ranijem razgovoru za Klix.ba Joan je rekla kako je emotivno vezana Sarajevo te kako joj je drago što je 1993. došla u Sarajevo i pomogla na neki svoj način.