|

Jindas i Činčila jedinstvenim melodijama začarali Baščaršijske noći

Jindas i Činčila jedinstvenim melodijama začarali Baščaršijske noći
17
Dž. L.
6.7.2019. u 09:08
8
komentara
17

dijeljenja
1/12 Foto: H. M./Klix.ba
2/12 Foto: H. M./Klix.ba
3/12 Foto: H. M./Klix.ba
4/12 Foto: H. M./Klix.ba
5/12 Foto: H. M./Klix.ba
6/12 Foto: H. M./Klix.ba
7/12 Foto: H. M./Klix.ba
8/12 Foto: H. M./Klix.ba
9/12 Foto: H. M./Klix.ba
10/12 Foto: H. M./Klix.ba
11/12 Foto: H. M./Klix.ba
12/12 Foto: H. M./Klix.ba
Dobre zabave i muzike sinoć nije manjkalo na Trgu oslobođenja u Sarajevu gdje su bendovi Jindas i Činčila bili zaduženi za odličnu atmosferu u okviru Festivala Baščaršijske noći.
Brojni fanovi njihovih jedinstvanih i originalnih stilova okupili su se na gradskom trgu kako bi uživali u psihodeličnim funk-rock melodijama benda Činčila ili šarolikom eksperimentalnom zvuku Jindasa.

Zanimljivi muzički performansi izmamili su osmijehe i brojnih prolaznika, kako domaćih, tako i stranih, koji su se zadržali do kraja koncerta.


Jindasi su ovom prilikom izveli svoje nove pjesme "Skoki u plićak" i "Slušaj" koje publika već pjevuši. Podsjećamo, bend najesen objavljuje svoj album prvjenac zajedno s novim videospotom za pjesmu "Andaluzija".

Kada je riječ o bendu Činčila, sarajevska publika imala je priliku uživati u njihovim djelima s debitantskog albuma "Šta znam".

Nakon još jedne večeri odlične muzike, Sarajevo se i večeras sprema za zanimljive sadržaje uz novi program pod nazivom "Urbana kolonija". Ovaj program realizira se u saradnji sa sarajevskom Akademijom likovnih umjetnosti i etabliranim umjetnicima koji će biti podrška mladim studentima.

Postavka kolonije u periodu tri dana od 5. do 7. jula planirana je ispred Narodnog pozorišta, na prostoru Pozorišnog trga Susan Sontag u terminima od 12 do 16 sati.

U naredni danima Baščaršijskih noći publiku očekuje bogat muzički i kulturno-zabavni program.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...