Muzika
0

Jäger Music Night: Šest bendova će se boriti za snimanje prvog albuma

Klix.ba
Na konkurs za učešće u petom izdanju programa Jäger Music Night ove godine prijavilo se 27 bendova iz cijele Bosne i Hercegovine, a u samo takmičenje je ušlo šest bendova.

Na konkursu su mogli učestvovati svi bh. demo bendovi koji sviraju neki od žanrova rock'n'rolla, a čiji su članovi punoljetni državljani BiH koji do prijave na konkurs nisu objavili album.

Žiri sastavljen od predstavnika bh. muzičke industrije i zastupnika Jägermeistera za BiH izabrao je šest bendova finalista koji će se ove godine takmičiti u Jäger Music Nightu 2013.

Izabrani bendovi su Otisak iz Sarajeva, The Skylflyers i Jah Balebaroshi iz Prijedora, Floridus iz Mostara, Funhouse iz Banje Luke i Jenki Zu iz Brčkog.

Ovogodišnji učesnici Jäger Music Nighta 2013 će i ove godine imati priliku da sviraju na nastupima koji će se u sklopu programa održavati širom BiH i na kojima će se natjecati takmičiti u muzičkim duelima.

Bend koji pobijedi u ovogodišnjem izdanju Jäger Music Nighta bit će nagrađen snimanjem svog prvog albuma, a za drugoplasirani i trećeplasirani bend je osigurana vrijedna nagrada u vidu poklon bona za muzičku opremu.

Podsjećamo, pobjednici proteklih izdanja programa Jäger Music Night su bendovi Berette iz Širokog Brijega, Siledžije iz Ljubuškog, Polaroid Trip iz Sarajeva i Karma Guru iz Tuzle.

Sve dodatne informacije o programu Jäger Music Night možete pronaći na web stranici www.jaegermusicnight.ba, kao i na zvaničnoj Facebook stranici Jägermeister Bosna i Hercegovina.