Popularna pjevačica
44

Jelena Rozga za Klix.ba: Sarajevo i Split vežu posebna veza i ljubav

Piše: E. Lj.
Jelena Rozga (Foto: N. G./Klix.ba)
Jelena Rozga (Foto: N. G./Klix.ba)
Popularna hrvatska pjevačica Jelena Rozga boravila je jučer u Sarajevu gdje je u dugoj žutoj haljini splitskog modnog studija Arlieo prošetala crvenim tepihom 24. Sarajevo Film Festivala. Prvi slobodan dan u osmom mjesecu Jelena je iskoristila da dođe u Sarajevo jer, kaže nam, Sarajevo i Split vežu posebna veza i ljubav.

"Nekako se mi Dalmatinci i Sarajlije kužimo i uvijek je neko veselje kada se dođe u Sarajevo. Ja sam došla nakon jednog nastupa, ali osjećala sam se odmorno, sretno i zadovoljno, jer došla sam u Sarajevo. Već su u šest ujutro ulice bile pune, grad veseo i potpuno čist kao da se prethodne noći ovdje ništa nije dešavalo. Svaka čast na tome, na organizaciji i ljudima koji su za čistu peticu", rekla nam je Jelena.

Ona vrijedno radi na novim pjesmama kojima će uskoro obradovati svoje fanove.

"Za nekih mjesec dana ozvaničit ću saradnju sa svojom kolegicom, ali još uvijek ne smijem otkriti kojom. Radim na novim pjesmama, ali albuma uskoro neće biti", rekla je.

Posljednji put je u Sarajevu nastupala 2012. godine, kada je u punoj Skenderiji održala prvi solistički koncert.

"Velika mi je želja ponoviti koncert u Sarajevu i to će se sigurno dogoditi u dogledno vrijeme. S obzirom na to da muzika i film ne idu jedno bez drugog bilo bi lijepo napraviti nešto i za vrijeme SFF-a. Bit će nešto sigurno", rekla je.

Njen aktuelni album nosi naziv "Moderna žena", a Jelena nam je otkrila svoju definiciju moderne žene.

"Moderna žena je žena koja je svjesna same sebe i svojih mogućnosti, žena koja se bori za sebe i koja će jednostavno dati posljednji atom snage da dođe do svog cilja. To je žena koja se ne boji ući u nešto novo. Jaka žena u svakom slučaju", rekla je.

Na crvenom tepihu sinoć je plijenila pažnju u raskošnoj žutoj haljini splitskog modnog studija Arileo i još jednom pokazala da su godine samo broj.

"Mnogo odmaram, a kada ne radim, vrijeme provodim kući. Ne izlazim, nikada nisam konzumirala alkohol i mislim da je to velika stvar. Zaista mnogo pazim na sebe i ne izlažem se suncu nekih trinaest godina. Dobro se osjećam, a nabitnije je da je sve u glavi dobro, jer od toga sve počinje", rekla je.

Jelena Rozga godinama se bavila plesom i maštala o profesionalnoj karijeri balerine. Njen muzički talent otkrio je Tonči Huljić kada joj je bilo 17 godina, nakon čega je karijeru počela pjevajući u grupi Magazin.

"Ni u jednom trenutku mi nije žao zbog nečeg što sam napravila u životu kada je riječ o poslovnim odlukama. O privatnim stvarima nećemo", rekla je Jelena dodajući kako već 22 godine radi posao koji voli.

"Ništa mi nije teško i za toliko godina se ništa nije promijenilo, jer ja i dalje guštam u svakoj sekundi svog koncerta. Uostalom, jedina stvar koju ne možeš prevariti je publika. Možeš jednom, ali drugi put sigurno ne", rekla je popularna pjevačica na kraju razgovora.