|

Jelen Demofest pokreće adresar demo bendova: Poziv bendovima da se prijave

Jelen Demofest pokreće adresar demo bendova: Poziv bendovima da se prijave
0
Klix.ba
9.12.2015. u 12:14
3
komentara
0

dijeljenja
Jelen Demofest pokreće adresar demo bendova: Poziv bendovima da se prijave
Najveći regionalni festival neafirmisanih bendova, Jelen Demofest, na svojoj zvaničnoj internet stranici pokrenuo je adresar demo bendova. Cilj nove kampanje banjalučkog festivala je stvaranje najveće i najpotpunije baze podataka o mladim bendovima, a organizatori su pozvali muzičare da daju svoj doprinos kompletiranju ovog adresara i prijave svoje muzičke grupe.
U adresaru demo bendova se trenutno nalazi 100 sastava iz svih šest država bivše Jugoslavije, a oni su na stranici Jelendemofest.org, u odjeljku "Adresar bendova", klasifikovani abecednim redom.

Na istom mjestu se nalazi i online formular za unos podataka, pa su organizatori pozvali bendove da se prijave, a one koji su već uvršteni u adresar da istim putem ažuriraju postojeće informacije.

Kako je istaknuto, svrha adresara je online promocija mladih autorskih bendova, za šta je neophodno i aktivno učešće samih muzičara. Jedini uslovi koji se postavljaju pri prijavljivanju jesu da se radi o izvođačima iz BiH, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije ili Hrvatske koji sviraju autorsku muziku te da su u pitanju demo izvođači koji još uvijek nemaju ugovor sa nekom izdavačkom kućom.

Jelen Demofest se od 2008. godine održava na banjalučkoj tvrđavi Kastel i u međuvremenu je izrastao u najveći festival ove vrste u cijeloj regiji. Fokus festivala je na promociji nove autorske muzike, a dosadašnji pobjednici u takmičarskom programu su bili i bendovi kao što su M.O.R.T. ili ZAA, dok je aktuelni pobjednik NORD iz Rijeke. U revijalnom programu su nastupala velika imena regionalne i svjetske scene, među kojima i Guano Apes, Gentleman, Kelis, Kosheen, Dubioza kolektiv, Kiril Džajkovski te brojni drugi.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...