Muzika
16

Jeff Mills ponovo u Sarajevu; 15/05/04

Sarajevo-X
Input Music Management po drugi put u BiH organizira nastup Jeff Millsa / Godfather-a techno muzike iz Detroita (USA) u subotu 15. maja 2004.

Ovom prilikom, u sklopu svjetske turneje, Jeff Mills će promovirati svoje nove materijale istoimenog naziva "EXHIBITIONIST" - mixani CD i DVD mix.

"EXHIBITIONIST" CD mix je prvi Millsov mixani CD nakon 8 godina. U međuvremenu je izdavao albume i singlove. Mix traje 70 minuta i sadrži nevjerovatnih 45 stvari koje potpisuju Octave One, Oliver Ho, Samuel L Sessions, Jeff Mills, Paul Mac, Ben Sims i mnogi drugi.

"EXHIBITIONIST" mix DVD je jedinstveni grafički prikaz iz "svijeta" DJ mixanja. Snimljen je u Detroitu, kolijevci techno-a i mnogih drugih Techno "veličina".

Jeff Mills "EXHIBITIONIST" show je ono sto većina vas nije imala priliku da vidi. To je sažeti pogled kako visoko kvalitetni DJ koristi 3 gramofona i DJ mixetu kao klavir ili neki drugi instrument.

EXHIBITIONIST mix DVD je prvobitno zamišljen za kućnu upotrebu ali je naknadno dorađen za promotivne i edukacione svrhe.

Kroz uzbuđujuću freestyle tehniku mixanja najbolji svjetski DJ, vizionar i inovator Jeff Mills nam pokazuje što ga je ucinilo Dj-em nad Dj-ima.

Specijalni video art (live emitovanje "EXHIBITIONIST" mixa) na partiju će raditi "EXHIBITIONIST" tim iz Detroita i Pariza za vrijeme dugog Jeffovog seta.

Više informacija o Jeff Millsu i "EXHIBITIONIST" mixanom CD-u i DVD-u pogledajte na: www.axisrecords.com

Medijski pokrovitelji su TV PINK BiH i Sarajevo-X.com.

DOBITNICI ULAZNICA ZA JEFF MILLS-EXHIBITIONIST-15.MAJ-BKC

SABINA HALILOVIC MERSIHA FILIPOVIC BILJANA LIVANCIC

MIRZA LACEVIC

FULL LINE UP:

EXHIBITIONIST FLOOR: JEFF MILLS / ARI / BLACK ACID/ SPUNK

FLOOR 2 : J.F.FERRA / GARIBALDI / REMMO / LOW & SLOW

SUBOTA - 15.05.2004.