{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jedna od najboljih plesnih grupa na svijetu "Vatra Anadolije" u Zenici

Klix.ba
14.2.2018. u 11:33
334
3
Jedna od najboljih plesnih grupa na svijetu "Vatra Anadolije" u Zenici
334
Zenička publika će 10. marta uživati u istinskom spektaklu, svjetskoj plesnoj atrakciji "Vatra Anadolije".
"Vatra Anadolije", jedna od najboljih plesnih grupa na svijetu, koja ujedinjuje stotinjak folklornih plesova Azije, Egeja, Mediterana i Balkana, elemente baleta, modernog plesa, i stepa, atraktivne kostime i scenografiju te muziku iz različitih krajeva Orijenta, nastupit će u Areni Zenica.

"Trbušne plesačice, bubnjari, derviši, plesači stepa sa svojim fenomenalnim koreografijama nikoga ne ostavljaju ravnodušnim", poručuju organizatori.

Trupu "Vatra Anadolije" osnovao je Mustafa Erdogan 1999. godine. Od tada su nastupali u više od 80 zemalja i oborili dva Guinnessova rekorda – za najbrži plesni performans (241 korak u minuti) i za nastup pred najbrojnijom publikom – 400.000 gledalaca u Ergoliju na Crnom moru. Također su prva plesna skupina u svijetu koja je nastupila u zgradi kineskog parlamenta.

Predstavu "Vatra Anadolije" do sada je vidjelo preko 40 miliona gledalaca u 97 zemalja. Prije pet godina Ansambl "Vatra Anadolije" nastupio je u rasprodanoj sarajevskoj Zetri pred preko 10.000 oduševljenih gledalaca.

Uskoro više informacija o prodaji ulaznica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: