Muzika
0

VIDEO / Jean Michel Jarre u oktobru u zagrebačkoj Areni

Sarajevo-x.com
Francuski kompozitor, izvođač i tekstopisac Jean Michel Jarre u oktobru dolazi u Hrvatsku.

U zagrebačkoj Areni Francuz će održati koncert 11. oktobra u sklopu svoje svjetske turneje "World Tour 2011".

Jarre obećava ezaboravan audio-vizuelni događaj te savršeno spajanje nevjerovatnih scenskih efekata integrirajući najnoviju tehnologiju zvuka i svjetla.

Začetnik elektronske muzike uveliko je doprinio toj najvećoj rastućoj muzičkoj evoluciji 20. stoljeća . Do sada je prodao više od 80 miliona ploča, a prvi uspjeh ostvario je 1976. albumom "Oxygène", koji je prodan u 12 miliona primjeraka. Godine 1979. imao je nastup u Parizu na Place de la Concordeu pred zavidnih milion ljudi. Tokom svoje karijere je održavao velike koncertne spektakle, koristeći velike građevine poput piramida, Eiffelovog tornja ili čak cijele gradove kao pozornice.

Danas Jean Michel Jarre je sinonim za mistično. Svojim albumima "Oxygene", "Equinoxe" te "Magnetic Fields" postao je vizionar koji je utjecao na mnoge umjetnike od Air, Daft Punka, Mobyja pa sve do The Chemical Brothersa i mnogih drugih.

Njegovi koncerti također su dio Jarre mita. Oni koji su imali priliku posvjedočiti njegovim nastupima, koji su ujedno i obilježili njegovu karijeru od Kine do Houstona, od Londona do Egipta zauvijek će ih se sjećati.

Početak redovne prodaje ulaznica za jedan od najnevjerovatnijih muzičkih događaja u našem susjedstvu počinje u petak, 17. juna 2011. u devet sati na svim prodajnim mjestima Eventima, a u prodaji je samo 8.000 ulaznica.