6. aprila
2

Jazz Poesy Cabaret prvi put u Sarajevu: Unikatan spoj poezije i muzike

Klix.ba
Nakon evropske i regionalne turneje Jazz Poesy Cabaret će 6.aprila prvi put održati koncert u Sarajevu. Nastup će biti održan u Pozorištu mladih sa početkom u 20 sati.

Radi se o unikatnom spoju autorske muzike i poezije i pjevačkih sekvenci. Jazz Poesy Cabaret je imao čast da svojim koncertom u Rohan Palace u Strazburu zatvori presjedavanje BiH Vijećem Evrope.

Uspješni nastupi na prestižnim scenama Sankt Petersburga, Beograda, Novog Sada, Niša i drugi regionalnih gradova su odlična preporuka za sarajevsku publiku. Jedno je sigurno "ovo u Sarajevu još niste vidjeli".

"Imam mnogo prijatelja koji su me stalno kritikovali da sviramo po inozemstvu, a ne dolazimo u Sarajevo. Pošto mi je dosadilo da odgovaram da ćemo doći kad nas neko pozove, odlučio sam da sami sebe počastimo koncertom u Pozorištu mladih. Nama su od publike bitniji ljudi tako da će koncert uspjeti ako bude barem jedan čovjek na sceni i barem jedan u gledalištu. A siguran sam da će biti puna sala duša spremnih na vrhunsku muziku, iskrenu poeziju i ljubav", izjavio je Nebojša Kuruzović iz Jazz Poesy Cabareta.