19. oktobra
0

Jazz Fest Sarajevo dolazi u Mostar: U OKC Abrašević nastupa francuski bend AutorYno

Klix.ba
Prošle godine je Jazz Fest Sarajevo prvi put posjetio Banju Luku organizirajući koncert međunarodnog ansambla Dejana Terzića Axiom koji je nekoliko dana ranije zatvorio XX1. međunarodni muzički festival u Sarajevu.

Ove godine Jazz Fest će posjetiti nekoliko gradova u Bosni i Hercegovini i organizirati različite koncertne programe kako bi festivalskoj publici koja je prethodne dvije decenije redovito posjećivala festival, uzvratio posjetu. Prvi grad koji će Jazz Fest posjetiti je Mostar gdje će 19. oktobra u OKC Abrašević nastupiti francuski bend AutorYno.

Nakon Mostara, AutorYno nastupa i u Sarajevu, u Sarajevskom ratnom teatru 20. oktobra, a svojevrsnu pretpremijeru imat će na klupskom koncertu u Jazzbini u Sarajevu 18. oktobra.

AutorYno je energični trio koji se smatra jednim od najžešćih bendova pariške rock scene. Nedavno je objavio svoj treći album Flauros koji će predstaviti na koncertima u Mostaru i Sarajevu, a čini ga repetoar iz knjige “Book of Angels” u rock kontekstu.

Koncerti benda AutorYno organiziraju se u okviru XX2. Jazz Festa Sarajevo 2018 koji ove godine predstavlja novi festivalski koncept sa koncertima u periodu od septembra do novembra dok će glavni festivalski program biti organiziran od 1. do 4. novembra.

Koncerte benda AutorYno podržali su Francuski institut u BiH i Francuska ambasada u Sarajevu. Mostarski koncert organizira se u saradnji sa Mostar Rock School i OKC Abrašević, ulaznice za koncert po cijeni od 10 KM u prodaji će biti u OKC Abrašević. Ulaznice za Jazzbinu moći će se kupiti u ovom klubu, dok su za koncert u SARTR-u ulaznice u prodaji u sistemu kupikartu.ba po cijeni od 15 KM.