Američki reper
5

Jay-Z konačno objavio novi solo album "4:44", Beyonce pjeva u pjesmi "Family Feud"

Klix.ba
Jay-Z (Foto: EPA)
Jay-Z (Foto: EPA)
Poznati američki reper Shawn Corey Carter, poznatiji kao Jay-Z, konačno je objavio njegov novi solo album "4:44" koji je dostupan korisnicima platforme Sprint i članovima njegovog streaming servisa Tidal.

Album na koji fanovi čekaju četiri godina, dobitnik Grammyja objavio je nakon što je dobio blizance sa suprugom, popularnom pjevačicom Beyonce. "4:44" je 13. album jednog od najuspješnijih repera 90-ih godina. Posljednji album "Magna Carta Holy Grail" objavio je 2009. godine.

Na prošlom albumu Jay-Z je u skoro svakoj pjesmi spomenuo svoju slavnu suprugu, a na pjesmi "Bow Down" i sama Beyonce je odrepala nekoliko stihova. U novom albumu glas poznate dive moći ćemo čuti na pjesmi "Family Feud".

Album "4:44", osim na CD-u i ploči, za sedam dana će biti dostupan i na drugim muzičkim platformama kao što su Apple Music, iTunes ili Spotify. Album ima deset pjesama, a tri su dueta, i to sa Gloriom Carter, Frankom Oceanom i Damianom Marleyom.

Ovaj album ujedno je i prvi album koji je dostupan korisnicima Sprinta koji je Tidal kupio početkom ove godine za 200 miliona dolara.