Snimljena u Sarajevu
7

Jasna Gospić snimila obradu poznate francuske šansone "Je suis malade"

Klix.ba
Jasna Gospić objavila je obradu francuske šansone "Je suis malade". Romantičnu i sjetnu pjesmu snimila je u sarajevskom studiju Amadeus, a producent i aranžer je bio odlični Marin Meštrović.

Ovo je prva pjesma koju je naša pjevačica snimila nakon što je prošle godine objavila album dueta "Muzici s ljubavlju", na kojem je pjevala zajedno sa Halidom Bešlićem, Sergejom Ćetkovićem, Duškom Kulišem, Željkom Samardžićem, Franom Lasićem, Goranom Karanom...

"Uvijek sam voljela francuske šansone, ali nekako nije bilo vremena da jednu od njih obradim i donesem na svoj način. Izabrala sam tešku pjesmu 'Je suis malade' koju su pjevali mnogi, od Dalide, Lare Fabian... Pjesma je prelijepa i meni jedna od najdražih. Francuska šansona pjeva o životu onakvom kakav jeste, o našim nadama, željama, tugama, čežnji i sigurno nije svakom interesantna. Ja sam jedna od onih koji vole tu vrstu muzike. Šansona je ozbiljna pjesma čak i kada zvuči veselo. Ona je kao Danteova 'Božanstvena komedija', Tolstoj ili Jesenjin, ona je pjesma koja nas tjera na razmišljanje", kaže Jasna Gospić.

Ovo je njen prvi cover, a, kako kaže, drago joj je da je uspjela u njega prenijeti svoje emocije i možda približiti našim ljudima ovaj muzički žanr.

"Zahvalila bih se sjajnom Marinu Meštroviću i Jasni Samić koja je pomogla da se ovaj izuzetno zahtjevan tekst prevede i dovede u formu koja će i na našem jeziku zvučati jednako lijepo kao i na francuskom. Studirala sam francuski jezik, tako da mi nije stran, veoma je bogat i, rekla bih, šarmantan", zaključuje naša muzička diva.