Muzika
0

Jasmin Mag i hit singl "Tako je govorio drug Tito"

FENA
Jasmin Mujanović Mag, tuzlanski kantautor, pjesnik i gitarista sve je prisutniji na bh. top listama sa pjesmom "Tako je govorio drug Tito" .

Sa ovom pjesmom je u julu na "Međunarodnom festivalu zabavne muzike Bihać 2005", u konkurenciji 24 pjesme i izvođača, osvojio nagradu za drugo mjesto po glasovima publike.

Hit singl "Tako je govorio drug Tito" predstavlja udarnu pjesmu za multimedijalni CD "Civilizacija pod maskama". Autor teksta i muzike je Jasmin Mag, producenti pjesme su Jasmin Mag i Mahir Sarihodžić, a mastering je urađen u sarajevskom studiju "Amadeus" kod Marina Meštrovića.

Inače, Jasmin Mag je autor tri albuma koja su urađena sa grupom "Alarm" ("Pljuni na svoj isprani mozak", "Bliskost" i "Ramayana, jedan ples samo za nas") . Također, zajedno sa dva člana grupe "Alarm" (Branislav Lukić Luka i Damir Nezirović) autor je zbirke poezije "Još jedan smiješan vijek".

Prošle godine započeo je solo karijeru, i trenutno radi na albumu za inozemno tržište, a album će činiti pjesme na engleskom jeziku i instrumentalne kompozicije. U toku je i rad na novoj zbirci poezije i proze.

Pored aktivnih živih nastupa po klubovima i daljeg rada na promociji multimedijalnog albuma "Civilizacija pod maskama", Jasmin Mag ulazi u studio kako bi uradio završni dio albuma, tj. mastering albuma "Visionary and Ramayana". Album bi se trebao pojaviti na tržištu do kraja 2005. godine.