{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jasmin Mag i hit singl "Tako je govorio drug Tito"

F
15.11.2005. u 12:21
0
0
Jasmin Mag i hit singl "Tako je govorio drug Tito"
0
Jasmin Mag i hit singl "Tako je govorio drug Tito"
Jasmin Mujanović Mag, tuzlanski kantautor, pjesnik i gitarista sve je prisutniji na bh. top listama sa pjesmom "Tako je govorio drug Tito" .
Sa ovom pjesmom je u julu na "Međunarodnom festivalu zabavne muzike Bihać 2005", u konkurenciji 24 pjesme i izvođača, osvojio nagradu za drugo mjesto po glasovima publike.

Hit singl "Tako je govorio drug Tito" predstavlja udarnu pjesmu za multimedijalni CD "Civilizacija pod maskama". Autor teksta i muzike je Jasmin Mag, producenti pjesme su Jasmin Mag i Mahir Sarihodžić, a mastering je urađen u sarajevskom studiju "Amadeus" kod Marina Meštrovića.

Inače, Jasmin Mag je autor tri albuma koja su urađena sa grupom "Alarm" ("Pljuni na svoj isprani mozak", "Bliskost" i "Ramayana, jedan ples samo za nas") . Također, zajedno sa dva člana grupe "Alarm" (Branislav Lukić Luka i Damir Nezirović) autor je zbirke poezije "Još jedan smiješan vijek".

Prošle godine započeo je solo karijeru, i trenutno radi na albumu za inozemno tržište, a album će činiti pjesme na engleskom jeziku i instrumentalne kompozicije. U toku je i rad na novoj zbirci poezije i proze.

Pored aktivnih živih nastupa po klubovima i daljeg rada na promociji multimedijalnog albuma "Civilizacija pod maskama", Jasmin Mag ulazi u studio kako bi uradio završni dio albuma, tj. mastering albuma "Visionary and Ramayana". Album bi se trebao pojaviti na tržištu do kraja 2005. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: