Muzika
0

Jamiroquai u ponoć svira na Exitu

SRNA
Foto: exitmusic.rs
Foto: exitmusic.rs
Popularna muzička grupa Jamiroquai, predvođena ekscentričnim pjevačem Džej Kejom, nastupt iće večeras na muzičkom festivalu Egzit 2011 koji se održava na novosadskoj Petrovaradinskoj tvrđavi.

Nastup legendi "alterantive" na glavnoj festivalskoj bini biće oko ponoći, a Kej je ranije najavio da će na Tvrđavi svirati pjesme sa posljednjeg albuma - "Rock Dust Light Star", koji ih vraća disko-fanku, njihovim muzičkim korijenima.

Pored Jamiroquaija trećeg festivalskog dana na glavnoj bini nastupiće popularna njujorška zvijezda Santigold, zagrebački sastav Jinx, kao i domaće grupe Groove armada i Jarboli.

Sinoćnja, druga noć Exita  počela je manjim incidentom, kada je oko 20.00 sati jednog britanskog mladića neko udario u glavu kod ulaza na Petrovaradinsku tvrđavu. Momak nije bio raspoložen da govori o incidentu, a policija traga za nepoznatim napadačem.

Beogradska grupa "S.A.R.S", poznata po mega-hitu "Buđav lebac", kao i djevojka iz Londona, porijeklom iz Šri Lanke, koja nastupa pod imenom M.I.A, obilježili su drugo veče Exita 2011. Ništa manje dobrih vibracija poslao je sinoć brojnoj publici i britanski indi-rock sastav Editors.

Exit 2011, kojeg je ove godine američka globalna medijska kompanija CNN svrstala među devet najvećih muzičkih festivala, traje do nedjelje, 10. jula. Za četiri festivalska dana na 20 bina nastupiće 600 izvođača, a među njima i najpoznatija svjetska imena savremenih muzičkih pravaca.