Muzika
0

James Brown opet u zatvoru

Klix.ba
James Brown nakon hapšenja
James Brown nakon hapšenja
James Brown, poznat i kao "Godfather of Soul" je uhapšen zbog nasrtaja na svoju suprugu.

Incident se dogodio u spavaćoj sobi njihove kuće u Južnoj Karolini kad je Brown svoju ženu Tomi Rea Brown u žaru bračne svađe gurnuo na pod i nanio joj lakše ozljede.

Tomi Rae je s modricama i ogrebotinama odvezena u bolnicu, a James je naravno odveden u pritvor, gdje će ostati do četvrtka ujutro, kad će biti određen iznos jamčevine.

Brown je prošlog mjeseca na svečanosti održanoj u Kennedy Centru u Washingtonu primio priznanje za jedog od najutjecajnijih muzičara SD-a u posljednjih 50 godina.

Ali talenta i veoma uspješne pjevačke karijere, kum soula imao je kroz cijeli svoj život privatne probleme koji su se ticali droge i nasilnog ponašanja.

On je 1988. godine dvije i pol godine pritvora odslužio zbog kaznenog djela povezanog s trgovinom narkoticima i tjelesnog napada, a 1998. ponovno je osuđen zbog droge.

James je pomilovan tek prošlog maja, a sada ga čeka nova stranica u njegovom sudskom dosjeu.

Tomi Rea Brownu je Jamesova četvrta supruga, a prije vjenčanja je radila s njim kao prateća pjevačica. Tomi Rea je u ovom braku rodila sina Jamesa Josepha Browna II.

Bračni par Brown je u avgustu prošle godine zajednički izdao saopštenje za medije u kojemu su objavili da se rastaju.

Također i prethodna Jamesova žena, Adrienne Brown je tužila Jamesa jer je on navodno istukao, ali taj slučaj nikada nije dospio do suda jer je Adrienne nekoliko mjeseci kasnije preminula od srčanog udara uzrokovanog uzimanjem velike količine droga.