Koncert "Zauvijek prijatelji“
0

Jacques, Radojka i Valentina nastupaju u Mostaru

Sarajevo-x.com
Jacques Houdek, Radojka Šverko i Valentina Fijačko trio je koji će ove godine nastaviti niz nezaboravnih koncerata "Zauvijek prijatelji“ u Mostaru.

Četvrti put zaredom, velika dvorana Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače 19. novembra, kroz muziku će slaviti ljubav i prijateljstvo, pjevati najljepše skladbe, među kojima je neizostavna ona "Amigos para simpre“/ "Zauvijek prijatelji“.

Užurbano traju pripreme za četvrti koncert ljubavi i prijateljstva kojim Agencija za marketing "Stela Media“ obogaćuje kulturni život u gradu na Neretvi, ali i šire, jer je ranijih godina koncert emitirala BHT. I ove godine nastavlja se saradnja sa državnom televizijom, pa će svima onima koji ne budu lično prisustvovali koncertu svakako biti interesantna snimka na BHT nekoliko dana kasnije.

Ove godine, na radost radijskih slušatelja bit će upriličen direktan prijenos koncerta putem valova BH Radija 1, čiji će signal te večeri preuzeti Radio MIR Međugorje, Radio Mostar, Radio Grude, Radio Posušje kao i ostale radijske stanice s kojim se pregovara.

Što se tiče izvođača, riječ je o vrhunskim muzičkim osobnostima. Ono što ih izjednačava je posvećenost interpretaciji. Žanrovski se udaljavaju, jer sve one lijepe emocije u muzici Jacques publici daje u popu i r&b-u, Radojka u zabavnoj i evergreen muzici, a Valentina u klasici.

Ova večer za pamćenje bit će zabilježena na nosačima slike (DVD) i zvuka (CD). Bitna karika i ovogodišnjeg programa bit će Orkestar maestra Joška Banova iz Splita koji će pratiti izvođače.