Posebna i topla numera
75

Jacques Houdek, Vanna, Neno Belan i Maya Sar udružili snage u pjesmi "Kao sva djeca"

Piše: L. K.
Kantautorica Maya Sar povezala je vrhunske muzičare u projekt podrške djeci s poteškoćama u razvoju. Numeru izvode Jacques Houdek, Vanna, Neno Belan i Maya Sar, a u spotu se pojavljuju zajedno s učenicima Muzičkog ateljea Maya Sar.

"Snaga djece u pokretu - Special power league" je projekt koji već nekoliko godina uspješno organizuje Akademija zdravog življenja sa ciljem inkluzije djece s poteškoćama u razvoju kroz razne sportske aktivnosti.

Ambasadori projekta Vanna, Maya Sar, Neno Belan, Jacques Houdek, zajedno s učenicima Muzičkog ateljea Maya Sar, u ovoj internacionalnoj himni pjevaju o jednakosti, vrijednosti, individualnosti i ljepoti svakog djeteta te njihovom pravu na kvalitetan razvoj i odrastanje bez predrasuda.

Za himnu "Kao sva djeca" muziku i tekst potpisuje Maya Sar, aranžman i produkciju je radio muzički producent Mahir Sarihodžić, a videoprodukciju Igor Ivanović i Sandra Mihaljević.

Turniri koje svake godine u Istri organizuje Akademija zdravog življenja na čijem čelu je Dario Jagić okuplja više od 3.000 djece (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Italija, Austrija, Slovenija...).