Muzika
31

Jacques Houdek uskoro u Sarajevu predstavlja singl "Nov čovjek"

Klix.ba
Balada "Nov čovjek", za koju tekst i glazbu potpisuje najpoznatija srbijanska autorica Aleksandra Milutinović, peti je singl s albuma "Meni za ljubav" Jacquesa Houdeka kojim najavljuje ponovni pohod na vrhove muzičkih top skala.

Jedan od hrvatskih najvećih vokalnih autoriteta, nakon poduže medijske pauze koju je objavio još 2012. odmah po izlasku svog aktualnog albuma "Meni za ljubav", proteklih sedmica svojim projektima ne prestaje ugodno iznenađivati svoju vjernu publiku koja već 15 godina prati njegov umjetnički put.

Svake subote Houdek milionsko gledateljstvo oduševljava svojim mentorskim vještinama u showu "The Voice – Najljepši glas Hrvatske", a mediji su ga već, u skladu dosadašnjoj statistici odabira sjajnih kandidata, proglasili omiljenim mentorom ovoga showa.

Jacques je nakon megahitova kao što su "Stotinama godina" i "Srećom imam tebe", izdao videospot za svoj novi singl. Režiju spota potpisuje Mario Šulina s kojim je Jacques već uspješno sarađivao, a produkciju Predrag Martinjak - Peggy. Spot je sniman na lokaciji bajkovitog okruženja dvorca Schönbrunn u Beču.

Houdek će novu pjesmu predstaviti na svojim budućim nastupima, a uskoro će održati i koncert u Sarajevu.