Muzika
0

Jacksonova odbrana poziva svjedoka Macaulaya Culkina

NINA
Advokatski tim pop pjevača Michaela Jacksona, kojem se sudi za seksualno zlostavljanje jednog dječaka, pozvao je kao svjedoka obrane Macaulaya Culkina (24), zvijezdu svojevremeno popularnih filmova "Sam u kući", javila je američka TV stanica CNN.

Odbrana se nada da će Culkin opovrgnuti svjedočenje bivše Jacksonove služavke s ranča Neverland, koja je na suđenju u Santa Mariji izjavila da je vidjela pjevača kako Culkina ljubi i mazi tokom dječakovog boravka na ranču devedesetih godina.

Služavka Adrianne Mary Mcmanus navela je u svom svjedočenju da je u razdoblju između 1991. i 1993. dijelio krevet s Jacksonom i kupao se nag s njim u pjevačevu jacuzziju.

Ona je posvjedočila da je, dok je spremala kuću, vidjela pjevača u knjižnici kako Culkina ljubi u obraz, rukom dodirujući zadnji dio dječakovih leđa. Culkin je u više navrata demantirao da ga je Jackson (46) kao dječaka seksualno zlostavljao, ali je odbijao to potvrditi na sudu.

Međutim, Jacksonova odbrana uspjela je uvjeriti Culkina da se pojavi kao svjedok na suđenju poznatom pjevaču koje se odvija pred sudom u Kaliforniji.