Novi projekat kralja popa
0

Jacksonov 'Thriller' na pozorišnim daskama

Sarajevo-x.com
Kralj popa, Michael Jackson, prenijeće svoj nezaboravni hit 'Thriller' na pozorišne daske, objavili su producenti nadolazećeg projekta, Nederlans Organization.

Mjuzikl 'Thriller' biće moderna verzija 14-minutne horror priče iz megapopularnog spota za pjesmu 'Thriller' iz 1983. godine u kojem Michael postaje vukodlak.

"Mjuzikl 'Thriller' je ekskluzivna interpretacija poznate pjesme i spota Michaela Jacksona i on če učestvovati u svakom aspektu kreiranja i realizacije ovog projekta", stoji u izjavi Nederlans Organization koja je kupila prava na mjuzikl.

Ovaj mjuzikl sadržaće pjesme s Michaelovih albuma "Thriller" i "Off The Wall", a i Jacksonov glasnogovornik Tohme Tohme rekao je da 'Michael Jackson i Nevelanderi pripremaju živu predstavu udruženu s velikim muzičkim sposobnostima'.

Michael Jackson, 51-godišnja muzička legenda, jedan je od najpopularnijih pjevača čiji albumi su se prodavali u milionima primjeraka širom svijeta, zadnjih godina je imao privatnih i financijskih poteškoća zbog kojih se skoro potpuno povukao iz javnosti.