Koncert "Zajedno za život"
0

Izvođači obećavaju noć za pamćenje

FENA
Sve pripreme za koncert "Zajedno za život", koji će 6. februara biti održan u Zetri, u završnoj su fazi, dok izvođači posjetiocima obećavaju muzičku noć za pamćenje.

Riječ je o humanitarnom koncertu, jer će sav prihod prikupljen od prodatih karata biti usmjeren za liječenje teško oboljelog muzičara Ede Mulahalilovića.

Na sceni Zetre nastupit će Dino Merlin, "Plavi orkestar", "Bombaj štampa" i "Letu štuke", kao i samostalni izvođači Dražen Žerić Žera, Hari Varešanović, Mladen Vojčić Tifa, Fazla, Sejo Sexon i drugi.

Kako je na današnjoj konferenciji za medije u Sarajevu istakla glasnogovornica projekta "Zajedno za život" Ismeta Dervoz, muzičari su se okupili ne samo kako bi pružili podršku svom prijatelju i kolegi već i pokazali snagu bh. pop-rock scene.

Naglasila je da će ove grupe 6. februara nastupiti prvi put zajedno, kao i da su već prethodno učestvovali u mnogim humanitarnim akcijama.

Muzičar Adi Mulahalilović naglasio je da na koncert od učesnika niko nije posebno pozvan, već će svi nastupiti kao ravnopravni bendovi, te da niko nikome neće biti predgrupa.

Najavio je posjetiocima četiri sata dobre muzike s udarnim hitovima pomenutih grupa i izvođača, dok će koncert otvoriti "Plavi orkestar" s novim hitom "Amerika". Potcrtao je također izvrstan kvalitet zvuka i produkcije.

Frontmen benda "Letu štuke" Dino Šaran i Nedo Babović iz "Bombaj štampe" kazali su da će svi izvođači dati sve od sebe kako bi koncert bio vrhunski.

Najavljena je i mogućnost da se projekt "Zajedno za život" zaštiti, te svake godine organizira radi pružanja podrške pojedincu kojem je pomoć neophodna u datom trenutku.

U pretprodaji je već prodato oko 3.000 karata, a po cijeni od 15 KM mogu se kupiti u Sarajevu, Travniku i Zenici.