Muzika
0

Izvanredan koncert Zabranjenog pušenja u Tuzli

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Obilježavajući tri decenije uspješnog rada, bend Zabranjeno pušenje u petak uvečer održao je izvanredan koncert u tuzlanskom KSC Mejdan. Sejo Sexon&co su okupili različite generacije svojih fanova, a svi oni su do duboko u noć uživali u njihovim izvedbama.

Koncert je otvorio Bakir Hadžiomerović i bend Grafiti, a kada su momci iz Zabranjenog pušenja kročili na stage male dvorane Mejdana uslijedio je delirijum oduševljenja. Sejo Sexon koncert je otvorio pjesmom "Pos'o, kuća, birtija“, s tim da je pjevao "Život mi je post'o pos'o, Tuzla, birtija...“.

"Zaista smo uživali na koncertu u Tuzli i s tuzlanskom rajom. Osvojili smo važna dva boda na vrućem gostovanju“, rekao je u svom stilu Sejo Sexon.

Zajedno s Miletom Kekinom iz Hladnog piva otpjevana je pjesma "Lutka s naslovne strane“, a onda je uslijedio mix starih hitova i numera s novog albuma "Radovi na cesti“.

U jednom trenutku po naredbi Seje Sexona publika je sjela na pod, a potom su ustali i svi upalili svoje mobitele za vizuelni efekt koji će se pamtiti.

Pred ponoć koncert Zabranjenog pušenja u Tuzli bio je okončan, a večeras ih očekuje nastup pred publikom u Sarajevu.