Zahvalila se publici
4.2k

Izraelska pjevačica Yasmin Levy na koncertu u Sarajevu: Mislili smo da nećemo biti dobrodošli ovdje

I. S.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Izraelska pjevačica Yasmin Levy je večeras u okviru turneje pod nazivom "Balkan Tour" održala koncert u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu.
"Sretni smo što smo u Sarajevu. Ne mogu vam opisati koliko smo sretni što smo ovdje. Mislili smo da možda nećemo biti dobrodošli ovdje. Mnogo nam znači to što ste nas pozvali i što ste tu za nas", poručila je, a publika ju je nagradila aplauzom.

Dodala je da je ovo depresivan koncert te da je sretna uprkos tome što su sve njene pjesme tužne.

"Tuga je naveći dar u mom životu. Želimo vam ugodnu večer. Moj san je bio da postanem Julio Iglesias", između ostalog je kazala.

Neke od njenih najpoznatijih pjesama su: "Una Noche Mas", "La Alegria", "Adio kerida", "Olvidate de mi", albumima "La Juderia", "Mano Suave", "Libertad" itd. Njena muzika je bazirana na ladino i flamenko kulturnoj baštini prožetoj modernim zvukom.

Kao što je već poznato, večeras su na njenom koncertu u Sarajevu bile povećane mjere sigurnosti. Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH je u depeši proslijeđenoj SIPA-i, Graničnoj policiji BiH, Federalnom MUP-u, MUP-u RS-a, kantonalnim MUP-ovima i Policiji Brčko distrikta navela kako sve policijske agencije u okviru svojih nadležnosti i na području na kojem djeluju trebaju povećati mjere sigurnosti, uključujući i prisustvo svojih pripadnika, na lokacijama kao što su javni objekti jevrejskog naroda, objekti države Izrael, kao i palestinski objekti.