Muzika
0

Izlazi prvi album BH sastava "Vuneny"

Sarajevo-X
Sredinom septembra izdavačka kuća Buybook u saradnji sa mostarskim Alternativnim Institutom za prostor Bosne i Hercegovine objavljuje «Play that silence», prvi album BH sastava "Vuneny". Downloadajte njihov prvi singl!

Ovaj elektro – akustični trio djeluje na relaciji Mostar – Travnik – Zagreb od proljeća 2003. godine i do sada su odsvirali preko 70 koncerata u gotovo svim zemljama Balkana i Zapadne Evrope.

U sastavu Andrijan Zovko (Handle with Care) na samplerima i klavijaturama, Nedim Ćišić (ex-Mara) na gitari i Asmir Šabić (ex-Alternativa Nova, Ultra Red Orchestra) na udaraljkama i vokalima, bend je svoj prvi materijal snimio u «Kozmo» studiju zagrebačkog eksperimentalnog trojca ''Lunar''. Na albumu se nalazi 12 kompozicija u kojima preovladava fussion rock, breakbeata i ambijentala uz elemente dub-a, etna, drum'n' bassa i hard core-a i izlete u konkretan, eksperimentalan zvuk.

«Play that Silence» će se naći u prodaji krajem septembra, a uslijediće promotivna turneja po BH gradovima. U Hrvatskoj će isti album izaći za underground label ''Zvuk Močvare''. Vuneny su se upravo vratili sa turneja u Holandiji, Belgiji i Austriji i zbog izlaska albuma idućih par mjeseci zadržat će se na ovim prostorima.

Singl «Room 101/Soba» samo jedno je od poglavlja albuma «Play that silence», ambijentalna kompozicija kojom Vuneny obično počinju koncerte kako bi i sebe i publiku polako i bezbolno uvukli u poseban komunikacijski svijet. Downloadajte besplatno ovaj single sa naše mp3 sekcije!