Muzika
0

Izdanja "Gramofona“ dostupna širom svijeta

Sarajevo-x.com
U prodaji širom svijeta napokon će se naći najbolje što bh. muzička scena nudi. Naime, Gramofon će preko Finetunesa, jednog od vodećih svjetskih online distributera nezavisne produkcije, prodavati pjesme Dubioze kolektiva, Zostera, Siktera, Basheskije, Adija Lukovca i mnogih drugih u kvalitetnom digitalnom formatu.

Finetunes je jedan od najvećih svjetskih online distributera nezavisne produkcije na čijim stranicama se po pristupačnim cijenama mogu downloadati pojedinačne pjesme, ali i albumi u najkvalitetnijem digitalnom formatu.

Osim toga, posredstvom Finetunesa, kupovina pjesama i albuma omogućena je u gotovo svim svjetskim vodećim, nezavisnim i specijaliziranim online prodavnicama koje se bave prodajom muzičkih djela u digitalnom formatu.

Katalog Finetunesa broji više od 65.000 pjesama objavljenih za više od 750 nezavisnih svjetskih izdavačkih kuća. Na ovaj način izdanja koje je izdavačka kuća Gramofon objavila od 2003. godine do danas po prvi put su dostupna u digitalnom formatu, a Gramofon je saradnjom sa Finetunesom obezbijedio dostupnost savremene umjetničke bosanskohercegovačke muzike u svim zemljama svijeta.

U katalogu Gramofona nalaze se albumi, maksi singlovi i kompilacije autora poput Dubioze kolektiva, Zostera, Siktera, Basheskije, Adija Lukovca, Emine Zečaj, Dejana Terzića, Minorityja, Marimanga Trija i Bojana Zulfikarpašića, Sonemusa, Sanela Redžića i Validne Legitimacije.