Bitni datumi
448

Izašao je spot za novu pjesmu o Sarajevu: Poklon građanima za 5. i 6. april

A. B.
"Sarajevo me zovu" naziv je pjesme koju građanima glavnog grada BiH poklanjaju gradske vlasti povodom značajnih praznika koji slijede, 5. aprila Dana obilježavanja opsade Sarajeva (1992-1995.) i 6. aprila Dana grada Sarajeva.

Osim pjesme građani će moći uživati i u spotu za istu pjesmu, a riječ je o potpuno novom projektu u koji su bili uključeni dokazani bosanskohercegovački i sarajevski autori, muzičari i producenti.

Pjesma i spot su uvod u premijerno emitiranje promotivnog filma o Sarajevu koji je realiziran po vrhunskim svjetskim standardima, a koji će se emitovati na Dan grada Sarajeva, 6. aprila. Iako je ovaj projekt pripreman i prije pandemije koronavirusa, njegova finalizacija u vrijeme vanrednog stanja pružila je jednu novu dimenziju ljubavi i posebnog odnosa prema Sarajevu.

"Obilježavanje ova dva velika datuma za Sarajevo je naša obaveza bez obzira na okolnosti. Pronašli smo način da podijelimo emocije sa svima, da uz nezaboravnu muziku, sjajan tekst i prelijepe kadrove Sarajeva podržimo jedni druge u ovo vrijeme odgovornosti, strpljenja i borbe", naveo je tim povodom gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Autor muzike i aranžmana je Adnan Zilić, tekst je napisao Dino Muharemović, a izvođač je Eldin Huseinbegović. Na projektu su bili angažirani i Dino Šukalo, Edvin Hadžić, Adis Sirbubalo, Borjan Milošević te Mahir Sarihodžić.