Muzika
0

Izabrani finalisti za program "Jaeger Music Night"

FENA
Foto: Dragutin Matošević
Foto: Dragutin Matošević
Izbor finalista Programa "Jaeger Music Night 2010." uspješno je okončan te je tročlani žiri predvođen uspješnim bh. producentom i članom grupe "Dubioza kolektiv" Branom Jakubovićem, odabrao 12 bendova koji će učestvovati u ovogodišnjem izdanju programa, koji je "Jaegermeister" pokrenuo radi afirmacije bh. demo grupa.

Finalisti ovogodišnjeg "Jaeger Music Night" programa su - "Siledžije" iz Ljubuškog, "Corbansick" iz Sarajeva, "The Synergy", "Sin" , "Porn Pop", "Nula Plus" iz Tuzle, "Dede Putra" iz Cazina, "Terminal" i "Motherfunky" iz Prijedora, "Oni" i "Pešes" iz Širokog Brijega, te "Drifter Dogs" iz Jablanice, saopćeno je iz Pres-službe "Jaeger Music Night".

Finalistima će biti zagarantiran barem po jedan plaćeni nastup na koncertima koji će ove godine u sklopu programa, podijeljenog u tri kruga, biti održani širom BiH.

U prvom i drugom krugu bit će održani koncerti na kojem će nastupiti po dva benda, od kojih će onaj s više glasova publike proći u sljedeći krug.

Fanovi će za bendove moći glasati putem web sitea www.jaegermusicnight.ba, kao i tokom samih koncerata.

Treći krug je finale, na kojem će nastupiti tri najbolje grupe i gdje će publika izabrati pobjednika programa "Jaeger Music Night 2010".

Svi učesnici velikog finala programa, koje će biti održano krajem godine, bit će nagrađeni vrijednim nagradama, dok će i ovogodišnji pobjednik na poklon dobiti snimanje i izdavanje svog prvog albuma.

"Jaegermeister" program podrške mladim rock'n roll grupama kreiran je u Sjedinjenim Američkim Državama sredinom 90-ih. Danas više od 230 muzičkih grupa učestvuje u tom programu.