Prošle u drugi krug
42

Ivana Jukić i Karla Jovanović iz BiH nastupima oduševile u hrvatskom "The Voiceu"

L. R.
Ivana Jukić i Karla Jovanović ponovo su oduševile svojim nastupima u hrvatskom izdanju popularnog takmičenja "The Voice".

Naime, u drugoj fazi takmičenja pod nazivom "Knockouts", gdje su članovi žirija bili primorani birati koji takmičari zaslužuju svoj prolaz u nastavak takmičenja, obje takmičarke iz BiH prošle su dalje.

Ivana Jukić iz Posušja predstavila se s pjesmom "Opusti se", koju u originalu izvodila grupa Magazin. Inače, Ivana je u timu kod Vanne, koja ovom prilikom nije htjela ostaviti Ivanu da čeka dvije sedmice kako bi donijela konačnu odluku, već joj je poručila da ide dalje zajedno s još jednim njenim takmičarom.

Karla Jovanović iz Kupresa ovaj put nastupala je s pjesmom "Ne prepoznajem ga" Josipe Lisac, a Vanna i Damir Urban rekli su da je njen nastup bio odličan. Njen mentor Dino Jelusić odlučio je da direktno prođe u treću fazu takmičenja.

Inače, obje djevojke žive u Mostaru, a Ivana se na audiciji predstavila s pjesmom "Stine" Olivera Dragojevića te zahvaljujući glasu Vanne dobila priliku da se takmiči dalje, dok je Karla Jovanović na audiciji nastupala s pjesmom "I just wanna make love to you" od Ette James, gdje je osvojila sve glasove žirija te za svog mentora izabrala Dinu Jelusića.