Muzika
6

Istraga potvrdila: Nema naznaka da je Prince izvršio samoubistvo

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Legendarni pjevač Prince Rogers Nelson vjerovatno je umro prirodnom smrću, jer nema naznaka da je počinio samoubistvo, pokazali su nalazi istrage neposredno nakon što je pjevač pronađen mrtav.

"Nema razloga da se vjeruje da je Prince izvršio samoubistvo. Na tijelu nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi ukazivali na to. Smrt je vjerovatno nastupila prirodnim putem", kazao je Jim Olson, šef policije u Minnesoti.

Prince (57) je pronađen mrtav u svom domu u Minnesoti u četvrtak. Zvanična istraga trajat će još nekoliko sedmica, tako da će se na konačne rezultate autopsije čekati još neko vrijeme.

Njegova inovativna muzika spajala je rock, funk i jazz. Vrhunac karijere imao je 1980-tih godina, kada je objavio album Dirty Mind.

Iz policije su saopćili da nije bilo neobično što je Prince bio sam u svojoj rezidenciji. Posljednji put u javnosti je viđen u srijedu navečer, a slijedećeg jutra neko od njegovog osoblja ga je pronašao mrtvog. Sedam dana prije toga Prince je prebačen u bolnicu u Ilinoisu, kada se vraćao sa koncerta, a tada je saopćeno kako je pjevač imao gripu, te je pušten na kućno liječenje.