Rijedak snimak
346

Ismet Nuno Arnautalić podijelio nikada objavljenu pjesmu kultnih Indexa

Klix.ba
(Foto: Arhiv Ljubiše Racića)
(Foto: Arhiv Ljubiše Racića)
Bivši član najznačajnije bh. pop rock grupe Indexi Ismet Nuno Arnautalić objavio je na svom Facebook profilu rijetki snimak ove kultne grupe, pjesmu koja nikad nije objavljena.

"Pregledajući nedavno svoju muzičku arhivu, s idejom da konačno sakupim sve kompozicije koje sam komponovao na jednom mjestu, naišao sam na nešto što sam, čini mi se, potpuno izbrisao iz svoje memorije... I, slušam pjesmu, naviru sjećanja... kroz maglu", napisao je Arnautalić.

Pjesmu "Ti misliš dobro bi bilo" napisao je 1982. godine i dao je Goranu Gerinu. Tekst je napisao Duško Trifunović, a aranžman Ranko Rihtman.

"Pjesmu je Goran snimio i stavio je na svoj prvi LP. Pjesma je često bila na radijskom programu. Kada ju je Davorin Popović čuo molio me da on snimi svoju verziju. Jednog dana otišli smo u studio i za svoju dušu snimili Davorovu verziju 'Ti misliš dobro bi bilo' na već postojeću matricu na kojoj se nepogrešivo prepoznaje solo gitara Bode Kovačevića", napisao je.

Priznao je i da su mu, kada je čuo ovu izvedbu, sve godine proletjele u jednom trenutku te da je poželio s Bodom i Davorinom sjediti i slušati ovu pjesmu.

"Ja mislim bilo bi dobro da podijelim ovo malo blago što sam našao, ovo putovanje u prošlost koje nas sjeća na našeg Pjevača", poručio je Arnautalić.