{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Irski rokeri "U2" sa novim live CD i DVD zapisom svjetske turneje

F
FENA
6.12.2005. u 12:35
0
0
Irski rokeri "U2" sa novim live CD i DVD zapisom svjetske turneje
0
Irski rokeri "U2" sa novim live CD i DVD zapisom svjetske turneje
Snimak koncerata koje je grupa "U2" održala 9. i 10. maja ove godine u United Center Chicago objavljena je u DVD izdanju "Vertigo 2005 U2 Live From Chicago" i donosi doživljaj najbolje ovogodišnje turneje.
DVD je objavljen u dvije verzije. Prvi disk donosi cijeli live show koji je režirao Hamish Hamilton, režiser dva prijašnja live DVD-a grupe, a drugi disk dvostrukog izdanja, uz još koji segment nastupa, donosi dokumentarni materijal "Beyond The Tour" koji opisuje logistiku ove spektakularne turneje.

Koncertni dio DVD-a "Vertigo 2005 U2 Live From Chicago" donosi presjek hitova s posljednjeg studijskog albuma "How To Dismantle An Atomic Bomb", pjesme koje su svoju legendu dostigle upravo u live verzijama, poput "Where The Streets Have No Name", kao i rijetko svirane pjesme iz ranih dana njihove karijere, poput "Electric Co", "An Cat Dubh" i "40".

Poznati američki muzički magazin "Billboard" je "Vertigo tour", već proglasio najboljom turnejom 2005., koja će se završit 19. decembra koncertom u Portlandu, USA. S tim datumom "Vertigo Tour" obuhvaća više od 100 koncerta koje je vidjelo više od tri miliona ljudi u Evropi i SAD-u.

Web: Više na webu o grupi U2.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: