Muzika
0

Iron Maiden objavili novi studijski album i kreću na svjetsku turneju

FENA
Iron Maiden, jedna od najvećih planetarnih heavy metal atrakcija objavili su novi album "A Matter Of Life and Death", koji je u prodaji od 28. augusta.

Osnivač i basista benda Steve Harris i Kevin Shirley ponovno su podijelili producentske poslove na ovom, kako sam Bruce Dickinson kaže, "zvukom uvjerljivo najboljem izdanju u istoriji Maidena".

Kako je već nekoliko puta naglašavano, ovo je najbrži i najjednostavnije snimljeni album u njihovoj cijeloj diskografiji, s tim da su od prvog ulaska u studio do konačnog mastera prošla samo dva mjeseca. Kao i prije, bend se odlučio za snimanje uživo, u isto vrijeme sa svim članovima u istoj prostoriji, bez dodatnih kompjutorskih uljepšavanja i manipulacija.

Najavni pilot singl je sedmominutni EP "The Reincarnation Of Benjamin Breeg" i više je nego uspješno najavio novo studijsko izdanje. Album je dostupan i u ograničenom izdanju koje donosi i bonus DVD na kojem se nalazi više od sat vremena dokumentarnih snimaka, videospotova i fotografija benda nastalih tokom snimanja albuma.

Kao i obično slijedi i svjetska koncertna promocija ovog noviteta, a evropska, zakazana za kraj ove godine već je rasprodana. Bend je ovih dana objavio i nove datume za Japan, za koje se vjeruje da će do kraja ove sedmice biti rasprodani.